::  Misiune :: Istoric :: Statut :: Membrii :: Structura :: Rapoarte anuale ::  Donaţii :: 2% ::  Comunicate :: Contact ::



Dezvoltare   instituţională   2005

Liga Pro Europa Târgu-Mureş. Activitatea a fost condusă de Consiliul de Coordonare, compus din copresedinţii Smaranda Enache şi Csíky Boldizsár, secretar Mircea Suhăreanu, membri dr. Lucia Briscan, Kónya László, Zeno Fodor, Sárkány-Kiss Endre, Fodor Imre, Szokoly Elek. Consiliul de Coordonare s-a întrunit în şedinţe regulate de două ori. Activitatea pe proiecte a fost coordonată de Haller István (biroul drepturile omului), Kacsó Judit Andrea (Academia Interculturală, Colegiul Democraţiei, Documentare), Doina Baci (publicaţii), Magyari Annamária (Colegiul Democraţiei). Responsabilitatea de director executiv a fost îndeplinită succesiv de Szokoly Elek şi Smaranda Enache. Contabilitatea a fost asigurată de Rusu Blanka, casier Nagy Irén, curier Molnár Irén. 

Filiala Satu-Mare.
Cea mai dinamică activitate a depus-o Filiala Satu -Mare, care şi-a dobîndit  personalitate juridică proprie. LPE a sprijinit filiala Satu-Mare prin acoperirea costurilor legate de sediu din fondul OSI.  Activitatea filialei este oglindită într-un raport de activitate propriu care cuprinde manifestări legate de educaţie civică, multiculturală, cooperare transfrontalieră, cluburi Pro Europa pentru elevi. Filiala a fost condusă cu competenţă de prof. Kónya László şi Laura Iancu.

Centru de Studii şi Dezvoltare Regională Transilvania. La Cluj, centru a fost găzduit în continuare de CRDE (Fundaţia Soros , iar activitatea s-a axat în special pe oferirea de consultanţă în domeniul drepturilor omului. Cum nu s-au obţinut fonduri pentru alte proiecte, Amalia Pecican a activat ca voluntar şi a sprijinit organizarea reuniunilor LPE ţinute la Cluj.

Biroul Pro Europa din Bucureşti. A servit drept punct de contact şi advocacy la nivelul instituţiilor centrale şi în campaniile naţionale ONG. De asemenea, a facilitat contactul cu finanţatorii. A asigurat colaborarea cu Pro Democraţia, GDS, FSD, FRD. A activat în voluntariat Ştefan Szobotka.
Clubul Pro Europa Odorhei. A fost coordonat de prof. Georgeta Búzás. A depus activitate în cadrul proiectelor şcolare de educaţie interculturală.